Կիբեռանվտանգության ապահովման ներդրումային մոդել՝ էական անորոշության պայմաններում - Ա. Հ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված է էական անորոշության պայմաններում կիբեռանվտանգության ապահովման համար կազմակերպության ներդրումային որոշումների կայացման մոդելավորումը՝ Գորդոն-Լոեբի մոդելի ընդլայնմամբ: Ցույց է տրված, որ որոշումների վերլուծության ժամանակ որոշում կայացնողի վերաբերմունքը անորոշության նկատմամբ էականորեն կարևոր է: Ներկայացված է առանձին պարամետր մոդելավորելու համար անորոշության նկատմամբ որոշում կայացնողի անձնական վերաբերմունքը: Представлено моделирование принятия инвестиционных решений для обеспечения кибербезопасности в условиях существенных неопределенностей путем расширения инвестиционной модели Гордона-Лоэба. Показано, что отношение лица, принимающего решение, к существенным неопределенностям имеет важное значение в процессе анализа решений. Рассматривается отдельный параметр для моделирования личного отношения лица, принимающего решение, к существенным неопределенностям. The modeling of making investment decisions to ensure the cybersecurity at essential ambiguities by the extension of the Gordon-Loeb investment model is introduced. It is shown that the attitude of the decision-maker to essential ambiguities is significant at the decision analysis process. A separate parameter is considered for modeling the personal attitude of the decision-maker to ambiguities.
Keywords: Technology