Об автоматическом построении экономной аппроксимации решений краевых задач - Г. С. Сукиасян; К. Р. Енокян; Т. Р. Мелконян; А. А. Оганнисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предложен алгоритм автоматического построения кусочно-линейной аппроксимации решений краевых задач и соответствующей треугольной сетки, применяемой при решении двумерных краевых задач методом конечных элементов. Алгоритм экономен в смысле минимизации числа узлов сетки. Развитый подход реализован на модельной задаче вычисления электромагнитного поля. Առաջարկված է եզրային խնդիրների լուծումների կտոր առ կտոր գծային մոտարկումների ավտոմատացված կառուցման մի ալգորիթմ: Ալգորիթմը կիրառելի է վերջավոր տարրերի մեթոդով երկչափ եզրային խնդիրների լուծման ընթացքում եռանկյունային ցանցի ավտոմատացված կառուցման դեպքում: Ալգորիթմը խնայողական է ցանցի հանգույցների նվազեցման տեսանկյունից: Մշակված մոտեցումն իրականացվել է էլեկտրամագնիսական դաշտի մոդելային խնդրի հաշվարկի համար:An algorithm for automatic design of piecewise-linear approximation of boundary problem solutions and the corresponding triangular mesh is proposed applied at solving two dimensional boundary problems by the finite element method. The algorithm is economical from the standpoint of minimizing the number of the mesh nodes. The developed approach is implemented on the model problem of calculating the electromagnetic field.
Keywords: Technology