Տաք արտամղման եղանակով երկաթ-քրոմային փոշեկոմպոզիտային նյութերի ստացման տեխնոլոգիական առանձնահատկությունները - Հ. Ս. Պետրոսյան; Լ. Զ. Գալստյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտված է Fe-Cr համակարգի ընդհանրացված վիճակի դիագրամը, որում վերլուծվել են երեք գերկառուցվածքային ֆազեր՝ β, Ө և σ: Հետազոտված են հոմոգենությամբ և խտությամբ իրարից տարբերվող փոշեմետաղական երկաթ-քրոմային համաձուլվածքների ստացման մեթոդները: Ներկայցաված են դրանց եռակալման, արտամղման լավարկված ռեժիմները: Բերված են համաձուլվածքների մեխանիկական հատկությունները և միկրոկառուցվածքային վերլուծությունները: Исследованы сплавы системы Fe-Cr в обобщенном виде. Установлено, что в сплавах системы Fe-Cr образуются три сверхструктурные фазы β, Ө и σ с разными областями гомогенности. Изучены методы получения порошковых феррохромовых сплавов, которые отличаются высокой плотностью и прочностью. Определены оптимальные режимы их спекания, горячего прессования и экструзии. Приведены механические свойства сплавов и дан их микроструктурный анализ. Three superstructure phases with different homogeneity regions are formed in the alloys of the Fe-Cr system. The alloys of the Fe-Cr system in the generalized form are investigated. The methods for producing powder Fe-Cr alloys that have high density and strength are studied. The optimal regimes of sintering, hot pressing and extrusion are determined. The mechanical properties of the alloys and the microstructural analysis are introduced.
Keywords: Technology