Размещение элементов комбинационных схем с учетом важности цепей - А. Г. Арутюнян; Л. Л. Мхитарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկված է համակցական սխեմաների տրամաբանական բջիջների սկզբնական տեղաբաշխման մեթոդ` հիմնված շղթաների ժամանակային բնութագրերի և յուրաքանչյյուր շղթայի ժամանակային հապաղման պահուստի նախնական գնահատման վրա: Համակցական սխեմայի շղթաների ժամանակային հապաղման պահուստները հետագայում օգտագործվում են որպես շղթաների կարևորության չափ, որի հիման վրա կատարվում է սխեմայի տարրերի տեղաբաշխումը։ A method of initial placement of logic cells of combinational circuits based on the preliminary assessment of timing characteristics of nets and slack of timing delay of each net is proposed. The slack of nets of combinational circuits are then used as a measure of the importance of nets, on the basis of which placement of circuit elements is carried out.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology