Էլեկտրամագնիսական կախոցի ավտոմատացված նախագծման համակարգ - Ա. Խ. Գրիգորյան; Ա. Գ. Ավետիսյան; Ա. Ա. Շահբազյան; Ն. Վ. Ապետյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Մշակվել է էլեկտրամագնիսական կախոցի, մասնավորապես, մագնիսական բարձով արագընթաց գնացքների կախոցի ավտոմատացված նախագծման համակարգը։ Ձևակերպվել և լուծվել են էլեկտրամագնիսական կախոցի կառավարման փաթույթի օպտիմալ նախագծման և կախոցի կառավարման խնդիրները: Разработана автоматизированная система проектирования электромагнитных подвесов, в частности, подвесов, применяемых в высокоскоростных поездах на магнитной подушке. Сформулированы и решены задача оптимального проектирования обмотки управления электромагнитным подвесом и задача управления подвесом. An automated design system of electromagnetic suspensions, in particular suspensions used in high-speed magnetic levitation trains is developed. The problem of optimal design of the electromagnetic suspension control winding, and the suspension control problem are formulated and solved.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology