Էլեկտրատեխնոլոգիական նպատակներով էներգիայի բաժնաչափային փոխանցումով սնման աղբյուրների վերլուծությունը - Ն. Ն. Պետրոսյան; Վ. Ս. Մելքոնյան; Ռ. Հ. Ղազարյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Վերլուծված են էներգիայի բաժնաչափային փոխանցմամբ կերպափոխչի աշխատանքային ռեժիմները հաճախաիմպուլսային կարգավորման (ՀԻԿ) դեպքում: Արտածված են ՀԻԿ ռեժիմում անցողիկ և ստատիկ բնութագծերը, գնահատված են ելքային հոսանքի բաբախումները միջկոմուտացիոն միջակայքերում՝ կախված կերպափոխչի աշխատանքային ռեժիմներից: Ստացված են կերպափոխչի մաթեմատիկական մոդելը և մոտարկված անալիտիկ արտահայտությունները, որոնք հնարավորություն են տալիս դիտարկելու աշխատանքային բոլոր ռեժիմները և ընտրելու սխեմայի հիմնական տարրերը: Рассмотрены тиристорно-конденсаторные преобразователи с дозированной передачей энергии в нагрузку при осуществлении в них частотно-импульсного регулирования (ЧИР) выходной мощности. Получены переходные и статические характеристики в режиме ЧИР. Оценены коммутационные пульсации выходного тока в зависимости от режимов преобразователя. Thyristor-capacitor converters with a dosed transfer of energy into load are considered when pulse-frequency regulation of the output power is implemented in them. Transient and static characteristics are obtained in the PFR mode. The switching ripples of the output current are estimated, depending on the modes of the converter.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology