Робастная система управления скоростью вращения электродвигателя с понижающим преобразователем постоянного напряжения - О. Н. Гаспарян; К. В. Бегоян (Հայաստանի ԳԱԱ)
На базе теории робастного управления рассмотрены вопросы разработки системы управления скоростью вращения двигателя постоянного тока с импульсным понижающим преобразователем постоянного напряжения (ППН). Подобные преобразователи имеют два режима работы, называемых режимами непрерывных и прерывистых токов. Для каждого из этих режимов ППН описывается различными передаточными функциями. Предлагается представление передаточной функции ППН в виде одной передаточной функции в форме мультипликативной неопределенности. Это позволяет использовать при проектировании и исследовании системы управления скоростью электродвигателя с ППН методы теории робастности. Приведен численный пример расчета системы управления. Դիտարկված են ռոբաստ կառավարման տեսության բազայի վրա հաստատուն լարման ցածրացնող իմպուլսային կերպափոխիչով (ՀԼԿ) հաստատուն հոսանքի շարժիչի պտտման արագության կառավարման համակարգի մշակման հարցերը: Այդպիսի կերպափոխիչներն ունեն աշխատանքային երկու ռեժիմներ՝ անընդհատ և ընդհատուն հոսանքների, և այդ յուրաքանչյուր ռեժիմի համար ՀԼԿ-ն բնութագրվում է տարբեր փոխանցման ֆունկցիաներով: Առաջարկվում է ՀԼԿ-ի փոխանցման ֆունկցիան ներկայացնել միակ փոխանցման ֆունկցիայով՝ մուլտիպլիկատիվ անորոշության տեսքով: Դա հնարավորություն է ընձեռում ՀԼԿ-ով էլեկտրաշարժիչի արագության կառավարման համակարգը նախագծելիս և հետազոտելիս օգտագործել ռոբաստության տեսության մեթոդները: Բերված է կառավարման համակարգի հաշվարկման թվային օրինակ: The issues on the development of the control system of angular velocity of the DC motor with a step-down buck converter on the basis of robust control are considered. Such converters possess two working modes called continuous and discontinuous conduction modes, and for each of these modes, the buck converter is described by a different transfer function. In the paper, it is proposed to present the transfer function of the buck converter in the form of a single transfer function with the multiplicative uncertainty. This allows to apply the methods of robust control for the development and investigation of the control system of angular velocity of a DC motor with the buck converter. A numerical example of the control system design is given.
Keywords: Technology