Ինտեգրալ սխեմայի կառուցվածքի սինթեզումը՝ ըստ հարթակի մոնտաժային դաշտի տարրերի և հաղորդաշերտերի քանակների - Դ. Մ. Ալեքսանյան; Դ. Հ. Հուսիկյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Առաջարկվում է արդարացի փոխզիջման մեթոդը, որով որոշվում են ԻՍ-ի հարթակի մոնտաժային դաշտի հաղորդաշերտերի և տարրերի քանակները: Ներկայացված են սինթեզման տարբեր գործնական խնդիրների լուծման օրինակներ`մի քանի ցուցանիշներով: Предлагается метод справедливого компромисса, с помощью которого определяется количество проводящих слоев и число элементов монтажного поля подложки интегральной схемы. Приведены примеры решения разных практических задач синтеза с учетом нескольких показателей. А method of a fair compromise is proposed by which, the quantity of transmitting layers and the number of elements of the IC substrate installation field are determined. A variety of practical examples of solving the synthesis problem taking into account several indicators are introdaced.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology