Применение логической и структурной оптимизации при синтезе КМОП схем с пониженным энергопотреблением - Н. А. Авдеев; П. Н. Бибило; В. Ш. Меликян; А. Г. Арутюнян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Описываются сравнительные результаты экспериментального исследования эффективности программ минимизации различных представлений систем полностью определенных булевых функций при синтезе комбинационных схем. Эксперименты на большом числе практических примеров показали, что более предпочтительными для снижения площади и энергопотребления комбинационных комплементарных металл-оксид-полупроводниковых (КМОП) схем из библиотечных элементов являются программы минимизации многоуровневых представлений на основе разложения Шеннона. Уменьшение энергопотребления синтезированных схем возможно при последующем применении программ структурной перестройки схем. Նկարագրվում են համակցական սխեմաների սինթեզի ժամանակ լրիվ որոշված բուլյան ֆունկցիաների համակարգերի տարբեր ներկայացումների նվազարկման ծրագրերի արդյունավետության փորձնական հետազոտությունների համեմատական արդյունքները: Մեծ թվով գործնական օրինակներով կատարված փորձերը ցույց են տվել, որ գրադարանային կոմպլեմենտար մետաղ-օքսիդ-կիսահաղորդիչ համակցական սխեմաների մակերեսի և էներգասպառման նվազեցման համար առավել գերադասելի են Շեննոնի տարալուծման վրա հիմնված բազմամակարդակ ներկայացման նվազարկման ծրագրերը: Սինթեզված սխեմաների էներգասպառման հետագա նվազեցումը հնարավոր է սխեմայի կառուցվածքային վերակազմավորման ծրագրերի կիրառմամբ: Comparative results of an experimental study of the efficiency of programs to minimize various representations of systems completely defined by Boolean functions at the synthesis of combinational circuits are described. Experiments on a large number of case studies have shown that more preferable methods to reduce the area and power consumption of combinational complementary metal-oxide-semiconductor (CMOS) circuits from library elements are the minimization programs of multilevel representations on the basis of the Shannon decomposition. The reduction of power consumption of the synthesized circuits is possible in the subsequent application of structural adjustment of circuits.
Keywords: Technology