О возможности измерения коэффициента отдачи по емкости химических источников тока - Г. Р. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Описан макет устройства для измерения коэффициента отдачи (КО) по емкости химических источников тока (ХИТ). Применение макета повышает точность измерения КО ХИТ по емкости, упрощает процесс измерения, делает результаты измерений независимыми от типа и степени заряженности ХИТ. Приведены функциональная схема макета, результаты измерения КО для ХИТ малой емкости. Նկարագրված է հոսանքի քիմիական աղբյուրների՝ ըստ ունակության տացքի գործակիցը չափող սարք: Սարքի օգտագործումն ապահովում է քիմիական աղբյուրների՝ ըստ ունակության տացքի գործակցի չափման մեծ ճշգրտություն, պարզեցնում է չափման գործընթացը, անկախ դաձնում չափման արդյունքները հոսանքի քիմիական աղբյուրի տեսակից և լիցքավորվածության աստճանից: Բերված են սարքի ֆունկցիոնալ սխեման, փոքր ունակության հոսանքի աղբյուրների չափման արդյունքները: The model of a device for measuring the yield efficiency by the capacity (RCC) of the chemical sources of current (CSC) is described. The application of the device increases the accuracy of the RCC measurement, simplifies the process of measuring, making it independent from the type and state of the charge of the CSC. The functional diagram of the device, the measured values for small capacity CSC are introduced.
Keywords: Technology