Կոդային տարանջատմամբ վարժեցնող ազդանշանների օգտագործումով բազմակի մուտքերով և բազմակի ելքերով (mimo) կապուղու գնահատման եղանակ - Գ. Ռ. Մարդոյան; Ժ. Մ. Հովսեփյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկվում է MIMO համակարգերի համար կապուղու գնահատման նոր եղանակ, որը հիմնված է ուղղակի հաջորդականությամբ սպեկտրի լայնացման DSSS (անգլ. direct sequence spread spectrum) եղանակով կազմավորված վարժեցնող ազդանշանների օգտագործման վրա: Առաջարկված եղանակը թույլ է տալիս կրճատել անհրաժեշտ վարժեցնող ազդանշանների տևողությունը, պարզեցնել ընդունիչում կատարվող կապուղու գնահատման գործընթացը, ինչպես նաև բարձրացնել կապուղու գնահատման ճշտությունը: Предложен новый метод оценки канала для MIMO систем, который основан на использовании тренировочных сигналов, образованных с помощью расширения спектра методом прямой последовательности (DSSS, англ. direct sequence spread spectrum). Предложенный метод позволяет сократить необходимую длительность тренировочных сигналов, упростить процесс оценки канала в приемнике, а также повысить точность оценки канала. A new MIMO channel estimation method is proposed, which is based on training signals formed using the direct sequence spread spectrum method (DSSS). The proposed method allows to shorten the required duration of the training signals, simplify the process of channel estimation in the receiver, as well as increase the channel estimation accuracy.
Keywords: Technology