Գլանական մամլամայրում փոշենյութի խտացման գործընթացի հաշվարկման որոշ բնութագրերի մասին - Գ. Լ. Պետրոսյան; Մ. Գ. Արզումանյան; Հ. Գ. Պետրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Փոշենյութի խտացման գործընթացի բնութագրերի օգտագործմամբ կատարվել է գլանական մամլամայրում, մամլման տեխնոլոգիական պարամետրերի որոշում: Մոր-Կուլոնի և Դրուկեր-Պրագերի պլաստիկության պայմանների հիման վրա հետազոտվել է գլանական մամլամայրում փոշենյութի մամլման լարվածային վիճակը հպակային շփման առկայության ու ներքին շփման անկյան տարբեր արժեքների դեպքերում: Определены технологические параметры прессования порошка в цилиндрической матрице с помощью характеристик процесса прессования порошка. При разных значениях угла внутреннего трения порошка по условиям пластичности Мора-Кулона и Друкера-Прагера исследовано напряженное состояние прессования порошка в цилиндрической матрице при наличии контактного трения. The technological parameters of powder compaction in a cylindrical die are determined using the characteristics of the powder compaction process. At different values of the angle of the powder internal friction, the stress state of its compaction in a cylindrical die is studied by Mohr-Coulomb and Druker-Prager plasticity conditions in the presence of the contact friction.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery