Թվային ջերմաչափ ջերմաէլեկտրական կերպափոխիչով - Ա. Ս. Շաղգամյան; Լ. Կ. Բեգոյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակվել է ջերմաէլեկտրական կերպափոխիչով աշխատող թվային ջերմաչափի կառուցվածքային սխեման, առաջարկված է ջերմաէլեկտրական կերպափոխիչի (ՋԿ) ստատիկ բնութագրի գծայնացման եղանակ, բերված են գծայնացման պարամետրերի հաշվարկի բանաձևերը և ТПП(R) տիպի ՋԿ-ի գծայնացման պարամետրերի հաշվարկների արդյունքները: Разработана структурная схема цифрового термометра, работающего с термоэлектрическим преобразователем (ТП). Предложен метод линеаризации статической характеристики ТП. Приведены формулы для расчета параметров линеаризации и результаты расчета для ТП статической характеристики ПП (R). The block diagram of a digital thermometer is developed operating with a thermoelectric transducer. A method for linearizing the static characteristics of TT is proposed. Formulae for calculating the linearization parameters and the calculation results for TT static R characteristics are introduced.
Keywords: Technology