Քանակական հետադարձ կապի տեսությունը բազմաչափ կառավարման համակարգերում - Օ. Ն. Գասպարյան; Ս. Ա. Հովհաննիսյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Բնութագրիչ փոխանցման ֆունկցիաների մեթոդով ներկայացվել է քանակական հետադարձ կապի տեսության կիրառումը բազմաչափ կառավարման համակարգերում: Կատարվել է համակարգի որակի վերլուծություն` ըստ Նիքոլսի դիագրամի: Дано применение теории количественной обратной связи в многомерных системах управления при помощи метода характеристических передаточных функций. Проведен анализ качества системы при помощи диаграммы Никольса. The quantitative feedback theory is applied in multivariable control systems on the basis of the characteristic transfer functions method,. The system performance in the presence of uncertain parameters is analyzed on the Nichols` diagram.
Keywords: Technology