Достижение установившегося режима работы простейшей газовой холодильной машины - Р. М. Абрамян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Исследована работа простейшей газовой холодильной машины в зависимости от характеристик компрессора, детандера и водяного или воздушного охлаждения. Изучена возможность достижения машиной установившегося режима работы после пуска. Հետազոտված է գազային պարզագագույն սառեցնող մեքենայի աշխատանքը՝ կախված կոմպրեսորի, դետանդերի և ջրային (օդային) հովացուցիչի հատկություններից։ Ուսումնասիրված է այդ մեքենայի միացումից հետո կայունացված ռեժիմին հասնելու հնարավորությունը։ The operation of a simplest gas refrigerating machine depending on the characteristics of the compressor unit of the gas expansion machine and the water or air coolingis investigat-ed. The possibility of achieving the established operation mode by the machine after the startis studied.
Keywords: Technology