Այրման ռեժիմում սինթեզված մագնեզիում-ցինկային ֆերիտի թրծումը - Պ. Բ. Ավագյան; Ն. Վ. Մարտիրոսյան; Տ. Վ. Վանդունց; Զ. Ա. Գրիգորյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Մշակվել է 100HH մակնիշի մագնիսափափուկ ֆերիտին համարժեք, ինքնատարածվող բարձրջերմաստիճանային սինթեզի մեթոդով ստացված Mg0.69Mn0.06Zn0.25Fe2O4 օքսիդային փոշենյութից խեցեղեն նմուշների թրծման տեխնոլոգիական գործընթացը: Разработан технологический процесс спекания керамических образцов оксидного порошкового материала Mg0.69Mn0.06Zn0.25Fe2O4, равноценный 100НН магнитомягкого феррита, полученного методом самораспространяющегося высокотемпературного синтеза. A technological process of sintering 100HH magnetosoft ferrite equivalent ceramic samples from Mg0.69Mn0.06Zn0.25Fe2O4 oxide powder produced through the method of self-propagating high-temperature synthesis is developed.
Keywords: Mining engineering; Metallurgy; Technology