Метод определения параметрических (B,Q)- обобщенно-обратных матриц - С. О. Симонян; Г. А. Асланян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Предложен достаточно простой численно-аналитический метод определения параметрических (B, Q)- обобщенно-обратных матриц [1], основанный на дифференциальных преобразованиях Г.Е. Пухова. Рассмотрен модельный пример. Առաջարկված է (B, Q)տեսակի պարամետրական ընդհանրացված հակադարձ մատրիցների որոշման բավականաչափ պարզ թվաանալիտիկ մեթոդ՝ հիմնված Գ. Ե. Պուխովի դիֆերենցիալ ձևափոխությունների վրա։ Դիտարկված է մոդելային օրինակ։ A sufficiently simple numerical-analytical method for determining (B, Q)- types of parametric generalized inverse matrices is proposed based on G.E. Pukhov’s differential transforms. A sample example is considered.
Keywords: Technology