A low voltage current mirror with a high output voltage swing - V. Sh. Melikyan; H. H. Dingchyan; A. S. Sahakyan; A. G. Hayrapetyan; V. S. Babayan; A. S. Martirosyan (Հայաստանի ԳԱԱ)
A circuit of the current mirror is proposed providing 85% precise current copying even in the linear region of the transistor operation. It can copy currents in power supply low voltage cases when transistors enter the triode region due to less overdrive voltages. Առաջարկվել է տրանզիստորների՝ նույնիսկ գծային աշխատանքային տիրույթներում կրկնօրինակման մոտ 85% ճշտություն ապահովող հոսանքի հայելու սխեմա: Սնման լարման փոքր արժեքների դեպքում՝ այսինքն ակունք-արտաբեր լարման փոքր արժեքների պատճառով տրանզիստորների գծային աշխատանքային ռեժիմ անցնելու պարագայում, հայելին ունակ է կրկնօրինակելու հոսանքները: Предложена схема токового зеркала, обеспечивающая даже в линейных рабочих областях транзисторов точность копирования ~85%. Схема способна копировать токи при небольших значениях напряжения питания, т.е. в случае перехода транзисторов в ли-нейный рабочий режим из-за маленьких значений напряжения исток-сток.
Keywords: Technology