Օպտիմալ վարկային պորտֆելի ձևավորման խնդիրը - Լ. Գ. Ավետիսյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Արժեթղթերի համար ձևակերպված Մարկովիցի հայտնի մոդելի հիման վրա մշակված է օպտիմալ վարկային պորտֆելի ձևավորման մաթեմատիկական մոդել, որը ներկայացնում է ամբողջաթիվ ծրագրավորման խնդիր: Խնդրի լուծման գործընթացն ավտոմատացված է: На основе известной модели Марковица, сформированной для ценных бумаг, разработана математическая модель формирования оптимального кредитного портфеля, которая представляется в виде задачи целочисленного программирования. Процесс решения задачи автоматизирован. Based on the well-known model of Markowitz developed for securities, a mathematical model for the optimal credit portfolio is worked out introduced as a problem of integer programming: The process of solving the problem is automated.
Keywords: Technology