О применении многоточечных дифференциальных преобразований в задачах с разрывными функциями - С. О. Симонян; А. Г. Асатрян; Г. А. Асланян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Получены сравнительные характеристики процедур восстановления разрывных функций-оригиналов с помощью одноточечных и многоточечных дифференциально-тейлоровских, а также дифференциально-падеевских преобразований. Показаны преимущества многоточечных дифференциально-тейлоровских преобразований. Ստացվել են միակետ և բազմակետ դիֆերենցիալ-թեյլորյան, ինչպես նաև դիֆերենցիալ-պադեյան ձևափոխությունների միջոցով խզման կետեր ունեցող ֆունկցիաների բնօրինակների վերականգնման գործընթացների համեմատական բնութագրերը: Ներկայացված են բազմակետ դիֆերենցիալ-թեյլորյան ձևափոխությունների առավելությունները: The comparative characteristics of discontinuous original function restoration procedures by single-point and multipoint differential-Taylor, as well as differential-Pade transformations are obtained. The advantages of multipoint differential-Taylor transformations are shown.
Keywords: Technology