Շարժական կապի համակարգի բջջային տարածքների կապուղիների թվի և բաժանորդների քանակի վերլուծություն - Հ. Ա. Գոմցյան; Հ. Դ. Հուսիկյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Մաթեմատիկական մոդելի միջոցով, բջջային կապի համակարգի բջջային տարածքների կապուղիների թվի և բաժանորդների քանակի պարամետրերից կախված, որոշվել են համակարգում բջջային տարածքների քանակը, լցման գործակիցը, բջջային տարածքի կապուղիների միջին թիվը և դիսպերսիան։ С помощью математической модели определяются количество сотовых зон покрытия, коэффициент заполнения, среднее число и дисперсия каналов сотовых зон покрытия в системе в зависимости от параметров количества абонентов и числа каналов сотовых зон покрытия системы мобильной связи. By means of a mathematical model, the number of subscribers and the quantity of channels in the cell areas, the filling coefficient, the average number and dispersion of channels in the cell areas in the system are determined depending on the parameters of the subscribers number and the quantity of channels in the cell areas of mobile communication.
Keywords: Technology