Գրադարանային գործառույթների ավտոմատացման «ԷԼԳՐԱԴ-1» համակարգի մշակումը և ներդրումը - Խ. Գ. Շարոյան; Ա. Գ. Գալստյան; Ռ. Պ. Պետրոսյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Մշակվել և ներդրվել է էլեկտրոնային ձևաչափով ներկայացված գրականության ընթերցման և գրադարանների գործառույթների էլեկտրոնային վարման ենթահամակարգ: “ԷԼԳՐԱԴ-1” համակարգը մշակված և իրագործված է մոդուլային սկզբունքով։ Разработаны и внедрены средства программного обеспечения системы "ЭЛГРАД-1", предназначенные для автоматизации основных функций библиотек. Software tools for the "ELGRAD-1" system are developed and implemented aimed at automating the main functions of libraries.
Keywords: Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science; Technology