Բարդ էներգահամակարգում կայանների օպտիմալ ռեժիմների ընտրության մեթոդը - Գ. Ա. Հարությունյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
Դիտարկվում է էներգահամակարգի ռեժիմների լավարկման խնդիրը, երբ հաշվի են առնվում ջերմային կայանների կողմից կատարվող արտանետումների ծախսերը: Обсуждается оптимизация режимов с учетом затрат на выбросы тепловых электростанций. The mode optimization taking into account the expenses of the effluents from thermal power plants is considered.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology