A method for solving silvester type parametric matrix equation - A. G. Avetisyan; V. R. Avinyan; D. A. Ghazaryan (Հայաստանի ԳԱԱ)
A method for solving Silvester type parametric matrix equations is proposed. The metho is a generalization of Bartels-Stuard’s algorithm for solving Silvester type autonomous matrix equations. The method is based on differential transformations and is called D-analogue of Bartels-Stuard’s algorithm. A model example is also presented. Առաջարկված է Սիլվեստրի տիպի պարամետրական մատրիցային հավասարումների լուծման եղանակ` հիմնված Պուխովի դիֆերենցիալ ձևափոխությունների վրա, որը Սիլվեստրի տիպի ավտոնոմ մատրիցային հավասարումների լուծման Բարտելս-Ստյուարտի եղանակի ընդհանրացումն է և կոչվում է Բարտելս-Ստյուարտի եղանակի Դ-նմանակ: Ներկայացված է մոդելային օրինակ: Предложен метод решения параметрических матричных уравнений типа Сильвестра, который является обобщением метода Бартельса-Стюарта для решения автономных матричных уравнений типа Сильвестра. Метод основан на дифференциальных преобразованиях Пухова и назван Д-аналогом метода Бартельса-Стюарта. Представлен модельный пример.
Keywords: Technology