Applying scripting languages at developing systems of automated design of integrated circuits - T. H. Shahinyan (Հայաստանի ԳԱԱ)
Scripting languages (SLs) are used in electronic design automation (EDA) software development and VLSI design flows. There are also EDA tools that contain embedded SLs. This article reveals various tasks and specialities that use SLs. Սկրիպտավորման լեզուները (ՍԼ) օգտագործվում են էլեկտրոնային նախագծման ավտոմատացման (ԷՆԱ) ծրագրային գործիքների մշակման, ինչպես նաև գերմեծ ինտեգրալ սխեմաների (ԳՄԻՍ) նախագծման գործընթացներում։ Բացի դրանից գոյություն ունեն ներդրված ՍԼ-ներ պարունակող ԷՆԱ ծրագրային գործիքներ։ Языки скриптирования (ЯС) используются при разработке программ автоматизированного электронного проектирования (АЭП), а так же проектировании сверхбольших интегральных схем (СБИС). Кроме того, имеются программные инструменты АЭП, в которых внедрены ЯС.
Keywords: Technology