Հանրակրթության ոլորտի ուսումնական գործընթացում համակարգչային գրագիտության ուսուցման և թեստավորման «ՈՒՍՈՒՄ-2» համակարգի մշակում և ներդնում - Խ. Գ. Շարոյան; Ա. Գ. Գալստյան; Ռ. Պ. Պետրոսյան (Հայաստանի ԳԱԱ)
ՀՀ Կառավարության կողմից դրված ազգաբնակչության ամենալայն շերտերի համակարգչային գրագիտության ապահովման խնդիրը պայմանավորված է ժամանակակից տեխնոլոգիական նվաճումներն օգտագործելու անհրաժեշտությամբ: Միայն համակարգված, միևնույն չափանիշներին համապատասխանող համակարգչային գրագիտության ապահովմամբ, որը կհամապատասխանի միջազգային ասպարեզում արդի պահանջներին, հնարավոր կլինի կարճ ժամանակահատվածում իրականացնել առաջադրվող բարդ խնդրի լուծումը: Использование достижений современных технологий невозможно без применения одинаковых стандартов компьютерной грамотности на международной арене, соответст-вующих современным требованиям. Система "УСУМ-2" позволяет на армянском языке получать знания, необходимые для реализации современных функций компьютера. Программное обеспечение системы совместимо с современными аналогичными системами, такими как "ECDL - Европейские компьютерные права, стандартная версия". Application of achievements of modern technologies is not possible without using the same standards of computer literacy worldwide, which would correspond to modern requirements. The system "USUM-2" allows to acquire knowledge required for carrying out modern computer functions. The system software is compatible with modern similar systems, such as ECDL European Computer Driving License, Standard Edition.
Keywords: Technology