Микропроцессорная аппаратура для диагностики функционального состояния сетчатки глаза и зрительного центра мозга - В. Т. Варданян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Разработано устройство для одновременной регистрации ретинограммы и электроэнцефалограммы коры головного мозга при воздействии на сетчатку световых стимулов различной интенсивности и длительности. Մշակվել է սարքավորում ռեթինոգրամի և գլխուղեղի կեղևի էլեկտրաէնցեֆալոգրամի միաժամանակյա գրանցման համար՝ ցանցաթաղանթի վրա տարբեր ինտենսիվություն և երկարություն ունեցող լուսային ազդակներով ներգործելու դեպքում: A device for simultaneous recording of retinogram EEG and the cerebral cortex at acting on the retina by light stimuli of varying intensity and duration is developed.
Keywords: Technology