Исследование аварийных режимов работы двухцепной линии электропередачи 400 кВ Армения-Иран - Л. О. Караханян; Б. Т. Гнуни (Հայաստանի ԳԱԱ)
Разработана математическая модель расчета установившегося режима двухцепной линии электропередачи (ЛЭП) 400 кВ, в которой учтено наличие грозозащитных тросов, потерь на корону и поперечных емкостей, а также несимметричных магнитных связей. Приведены результаты исследования работы ЛЭП в разных аварийных режимах. Մշակված է երկշղթա էլեկտրահաղորդման գծի (ԷՀԳ) կայունացված ռեժիմի հետազոտման մաթեմատիկական մոդելը, որը հաշվի է առնում ամպրոպապաշտպան ճոպանները, պսակաձև պարպման և լայնական ունակությունների վրա կորուստները, ինչպես նաև ոչ համաչափ մագնիսական կապերը: Ներկայացված են երկշղթա ԷՀԳ-ի վթարային տարբեր ռեժիմների հետազոտության արդյունքները: A mathematical model for calculating the established operation of a double-circuit 400 kV power line taking into account the presence of the overhead ground-wire cable, losses on the corona and the latitudinal capacities, as well as the asymmetric magnetic couplings is developed. The results of investigation of the power line operation at different emergency regimes are introduced.
Keywords: Technology