Ազատ եզրային պարամետրի գոյության բավարար պայմանները վարիացիոն հաշվի խնդրում - Ս. Ա. Սահակյան; Մ. Կ. Դարախչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վարիացիոն հաշվի խնդրի համար մշակված է ֆունկցիայի աջակողմյան ազատ եզրի գոյության բավարար պայմանների վերլուծության եղանակ: Разработан способ анализа достаточных условий существования свободной границы функции для задачи вариационного исчисления. A method for analyzing sufficient conditions for the existence of a free boundary of a function in the variation calculus is developed.
Keywords: Mathematics; Science; Technology