The agro product sorting system based on the degree of maturity - R. A. Simonyan; D. G. Zargaryan; A. G. Ghulyan; H. A. Pirumyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The current material conteints theoretical information associated with usage of NIR-band in social life especially in agricultural engineering. It also covers some specific details related to the new device developed by IRPhE's Applied Radiophysical Laboratory's team. The main purpose is the evalution of fruits-vegetables' maturity and quality before/after harvesting using NIR waves' properties. Հետազոտված են ԻԿ դիապազոնի՝ հասարակական կյանքում, մասնավորապես՝ գյուղատնտեսության ոլորտում կիրառության հարցերը: Բերված են որոշ տվյալներ` կապված IRPhE-ի լաբորատորիայում կիրառական ռադիոֆիզիկայի խմբի կողմից ստեղծված նոր սարքավորման հետ: Աշխատանքի նպատակը NIR ալիքների հատկությունների միջոցով մրգերի և բանջարեղենի հասունության ու որակական հատկանիշների գնահատումն է՝ մինչև բերքահավաքը կամ դրանից հետո: Исследуются вопросы использования ИК-диапазона в социальной жизни, особенно в сельскохозяйственном машиностроении. Описываются некоторые вопросы, связанные с новым устройством, разработанным в лаборатории прикладной радиофизики IRPhE. Дается оценка зрелости и качества фруктов - овощей до или после сбора урожая с использованием свойств NIR волн.
Keywords: Agriculture; Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science; Technology; Engineering