Հայ արվեստին նվիրված միջազգային սիմպոզիումները և դրանց դերը նոր և նորագույն շրջանների հայ կերպարվեստի ուսումնասիրման գործում - Կիրակոսյան, Մերի (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
ՀՍՍՀ ԳԱ արվեստի ինստիտուտը, Հայաստանի կառավարության հովանու ներքո, Միլանի հայ մշակույթի ուսումնասիրման և վավերագրման կենտրոնի հետ համագործակցության շրջանակներում 1975-1988 թթ. կազմակերպեց հայ արվեստի հարցերի ուսումնասիրությանը նվիրված միջազգային 5 սիմպոզիում: Հոդվածում քննության են առնվում վերոնշյալ սիմպոզիումներում նոր և նորագույն շրջանի հայ կերպարվեստի վերաբերյալ ուսումնասիրությունները, լուսաբանվում և արժևորվում երկու տասնյակից ավել գիտական հոդվածներ և ներկայացվում են սիմպոզիումի կազմակերպման հետ կապված որոշ մանրամասներ: С 1975 года начались международные симпозиумы по армянскому искусству. Было организовано пять симпозиумов, посвященных армянскому искусству и архитектуре. В статье мы обсуждаем исследование армянского изобразительного искусства нового и новейшего периодов в упомянутых выше симпозиумах, освещаем и оцениваем более двух десятков научных статей и представляем некоторые подробности об организации этих научных форумов. International symposiums on Armenian art are organized from 1975. Since then, five symposiums have been organized, dedicated to Armenian art and architecture. The article analyzes the discussions of Armenian fine arts of the new and newest periods, that took place at the above symposiums, sheds light on and assesses over two dozen of scholarly articles, as well as presents certain details regarding the organization of the symposiums
Keywords: Կերպարվեստագիտություն