Էլեկտրաէներգետիկական համակարգի կայունացված ռեժիմների կառուցվածքային վերլուծության առանձնահատկությունները - Լ. Վ. Սաֆարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվում է ակտիվ-ինդուկտիվ բնույթի ճյուղերով ցանցում ակտիվ հզորությամբ հոսքերի ուղղությունների կախվածությունը ճյուղի հաղորդականությունից և դրա հարակից հանգույցների լարման մոդուլների և արգումենտների հարաբերակցությունից։ Исследуется зависимость направлений потоков активных мощностей для ветвей активно-индуктивного характера от соотношения модулей и аргументов напряжения смежных узлов исследуемой ветви. The dependence of the active power flow directions on the branch conductance and the ratio of voltage modules and arguments of its adjacent nodes is studied for networks with active and inductive branches.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology