Տարբեր էներգետիկական բնութագրերով էներգաբլոկների միջև ներկայանային էլեկտրական բեռնվածքի օպտիմալ բաշխման հաշվարկային ալգորիթմի մշակումը - Ա. Ս. Առաքելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տարբեր էներգետիկական բնութագրերով նույնատիպ էներգաբլոկների համար մշակվել է ներկայանային էլեկտրական բեռնվածքի օպտիմալ բաշխման հաշվարկային ալգորիթմ՝ 200 ՄՎտ հզորությամբ էներգաբլոկների օրինակով: На примере энергоблоков мощностью 200 МВт разработан расчетный алгоритм оптимального распределения внутристанционной электрической нагрузки между энергоблоками с разными энергетическими характеристиками. An inplant electric load optimal distribution calculating algorithm for power units with different power characteristics is developed based on the example of the 200 MWt power units.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology