Ձևակառուցման սկզբունքների որոշ զուգահեռներ Ղազարոս Սարյանի և Վարդան Աճեմյանի կվարտետներում - Սահակյան, Նարինե (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայ երաժշտական մշակույթի երկու ականավոր ներկայացուցիչների՝ Ղազարոս Սարյանի և Վարդան Աճեմյանի ստեղծագործական ձեռագիրը և երաժշտամտածողությունն ունեն որոշակի աղերսներ, որոնք փորձում ենք վեր հանել նրանց գրչին պատկանող երկու լարային կվարտետների վերլուծությամբ: Между творческим почерком и музыкальным мышлением двух выдающихся представителей армянской музыкальной культуры – Лазаря Сарьяна и Вардана Аджемяна, есть определенные взаимосвязи, которые мы попытались выявить путем анализа написанных ими струнных квартетов. There are certain correlations between the creative style and musical thinking of the two outstanding representatives of Armenian musical culture – Lazar Saryan and Vardan Ajemyan, which we tried to elucidate through the analysis of the string quartets, written by these composers.
Keywords: Երաժշտության պատմություն