Design of matrix regulators for circulant control systems - O. N. Gasparyan; A. T. Ulikyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The paper is devoted to the problem of designing matrix regulators for a special class of multivariable feedback control systems called circulant systems. The exposition is based on the characteristic transfer function method, which allows reducing the investigation of N - dimensional multivariable control system to investigation of N fictitious one-dimensional systems. An analytical formula for elements of circulant matrix regulators is derived. Դիտարկվում է հետադարձ կապով բազմաչափ կառավարման համակարգերի հատուկ դասի, այսպես կոչված, ցիրկուլյանտ համակարգերի մատրիցային կարգավորիչների նախագծման խնդիրը: Ներկայացվածը կատարված է բնութագրիչ փոխանցման ֆունկցիաների մեթոդով, որը թույլ է տալիս N –չափանի փոխադարձ կապերով կառավարման համակարգերի հետազոտումը հանգեցնել մեկ մուտքով և ելքով N հատ երևակայական համակարգերի հետազոտման: Դուրս է բերված անալիտիկ բանաձև` ցիրկուլյանտ մատրիցային կարգավորիչի տարրերի որոշման համար: Рассматривается задача проектирования матричных регуляторов для специального класса многомерных систем управления с обратной связью, называемых циркулянтными системами. Изложение основано на методе характеристических передаточных функций, который позволяет свести исследование N-мерной взаимосвязанной системы управления к исследованию N фиктивных систем с одним входом и выходом. Выведена аналитическая формула для определения элементов циркулянтного матричного регулятора.
Keywords: Technology