Ba0,25Sr0,75TiO3 հիմքով մետաղ-ֆերոէլեկտրիկ-դիէլեկտրիկ-կիսահաղորդիչ կառուցվածքի հատկությունների հետազոտումը - Հ. Ռ. Դաշտոյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել են Ba0,25Sr0,75TiO3իմպուլսային լազերային փոշենստեցմամբ ստացված մետաղ-ֆերոէլեկտրիկ-դիէլեկտրիկ-կիսահաղորդիչ կառուցվածքով վարիկոնդների համալարելիությունը, ունակության և կորուստների անկյան տանգենսի ջերմաստիճանային և հաճախականային կախվածությունները: Исследованы перестраиваемость, температурная и частотная зависимость емкости и тангенса угла потерь варикондов со структурой металл-ферроэлектрик - диэлектрик - полупроводник на основе Ва0,25Sr0,75TiO3,полученных методом импульсного лазерного напыления. Tunability, temperature and frequency dependences of the capacitance and the loss tangents of Ва0,25Sr0,75TiO3based varactors with metal-ferroelectric-insulator- semiconductor structure obtained by pulsed laser deposition are investigated.
Keywords: Technology