Արագընթաց ավտոմայրուղիներում էլեկտրաէներգիայի ստացման սարք - Պ. Ռ Խալաթյան; Ռ. Պ. Խալաթյան; Է. Պ. Խալաթյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկվում է սարք, որը ինտենսիվ երթևեկության արագընթաց ավտոմայրուղիների բաժանիչ գոտում տեղադրվելով՝ ավտոմոբիլների շարժումից առաջացող օդային զանգվածների շարժման կինետիկ էներգիայի մի մասը վերածում է էլեկտրաէներգիայի: Исследуются вопросы получения электроэнергии с помощью транспортных средств. Предлагается устройство, при расположении которого на разделительной полосе интенсивной скоростной автомагистрали часть кинетической энергии воздушного потока от движения автомобилей превращается в электрическую энергию. The problems of obtaining electricity by means of moving motor-transport are examined. An appartus installed in the distributive zone of intensive traffic speed highways is proposed. Part of air mass movement of kinetic energy is transformed from the movement of automobiles into electricity.
Keywords: Technology