BaTiO3 և SrTiO3 կերամիկական նմուշների կորստային հոսանքների հետազոտումը թույլ լարվածությամբ դաշտերում - Վ. Կ. Բեգոյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել են ինքնատարածվող բարձրջերմաստիճանային սինթեզի (ԻԲՍ) մեթոդով ստացված 3 BaTiO և 3 SrTiO կերամիկական նմուշների կորստային հոսանքները: Կատարված տեսական հաշվարկների և մոդելավորման արդյունքների համադրումը փորձնական արդյունքների հետ ցույց է տալիս բավականաչափ լավ համընկնում: Исследованы утечки тока керамических образцов 3 BaTiO и 3 SrTiO, полученных методом СВС. Сравнение теоретических расчетов и результатов моделирования с экспериментальными показало их достаточное совпадение. The current leakage of BaTiO3 and SrTiO3 ceramics obtained by the SHS method are examined. Comparing theoretical calculation and results of modeling with experimental results gave a sufficient consilience.
Keywords: Technology