Моделирование характеристик усилителя считывания для ферроэлектрической памяти - Л. М. Траваджян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведено исследование и моделирование частотных и временных характеристик схемы усилителя считывания ферроэлектрической ячейки памяти для архитектуры 1T1C программным пакетом HSPICE. Показано, что коэффициент усиления и фазовый сдвиг усилителя остаются практически неизменными в диапазоне рабочих частот современных FeRAM. При этом чувствительность усилителя по напряжению достигает до 50 мВ. Ուսումնասիրվել և 1T1C ճարտարապետության համար մոդելավորվել են ֆերոէլեկտրական հիշողության բջջի ընթերցման ուժեղարարի սխեմայի հաճախային և ժամանակային բնութագրերը` HSPICE ծրագրային փաթեթի միջոցով: Ցույց է տրված, որ ուժեղարարի ուժեղացման գործակիցը և փուլային շեղումը գործնականում մնում են անփոփոխ ժամանակակից FeRAM-ների աշխատանքային հաճախությունների միջակայքում, իսկ ըստ լարման ուժեղարարի` զգայնությունը հասնում է մինչև 50 մՎ: The frequency and time characteristics of sense amplifier scheme of ferroelectric memory cell for 1T1C architecture are investigated and modelled for the first time using the software HSPICE. It is shown that gain factor and phase shift of amplifier actually remain constant in the operating frequency range of FeRAM and the voltage sensitivity being 50 mV.
Keywords: Technology