The effect of work hardening on the stress distribution in deep drawing of cylindrical cup - R. L. Stepanyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
A new approach to estimate of the influence of work hardening on stress distribution in deep drawing is introduced. As a result equations which show dependence of radial, circumferential, as well as caused by a blank holder stress on intensity of work hardening are explicitly obtained. The maximal stretching stress is also obtained. Diagrams which clearly show the character of stress distribution in the flat surface of flange are presented. Ներկայացված է նոր մոտեցում խոր արտաձգման գործընթացում լարումների բաշխման վրա ամրացման ազդեցությունը բացահայտելու համար: Արդյունքում ստացվել են բացահայտ տեսքով բանաձևեր, որոնք տալիս են շառավղային, շրջանային և սեղմիչի ճնշումից առաջացած լարման կախվածությունը ամրացման ինտենսիվությունից: Ստացվել է նաև մաքսիմալ ձգող լարման բանաձևը: Ներկայացված են դիագրամներ, որոնք պարզորեն ցույց են տալիս կցաշուրթի հարթ մասում լարումների բաշխման բնույթը: Представлен новый подход к определению влияния упрочнения на распределение напряжений в процессе глубокой вытяжки. Получены в явном виде формулы, показы- вающие зависимость радиального, окружного, а также вызванного прижимом напряжения от интенсивности упрочнения. Выведены также формулы для определения максимального растягивающего напряжения. Представлены диаграммы, показывающие характер распределения напряжения в плоской части фланца.
Keywords: Technology