Երկաթի հիմքով բարձր ջերմահաղորդականությամբ հակաշփական փոշեկոմպոզիցիոն նյութերի ստացման տեխնոլոգիայի մշակումը - Ս. Գ. Աղբալյան; Հ. Ս. Պետրոսյան; Վ. Ս. Ղուկասյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Փորձագիտական հետազոտությունների հիման վրա մշակվել է երկաթի հիմքով բարձր ջերմահաղորդականությամբ հակաշփական կոմպոզիցիոն նյութ` մեծ բեռնվածությունների տակ աշխատելու համար: Հաշվարկվել է առանցքակալի ջերմային գրադիենտի կախվածությունը բեռնվածությունից և շփման գործակցից, ինչը նախագծողին հնարավորություն է տալիս կատարել նյութի ընտրություն: Разработана технология получения антифрикционных порошковых композиционных материалов на основе железа с высокой теплопроводимостью. Рассчитана зависимость теплового градиента подшипника от нагрузки и коэффициента трения, что дает возможность конструктору сделать правильный выбор материала подшипника. Based on iron with high thermal conductivity the technology for producting powdered antifriction composite materials is developed. The dependence of the thermal gradient from the bearing load and friction coefficient is calculated. It allows the designer to make a correct choice of material bearing.
Keywords: Technology