К решению краевых задач на многопроцессорных вычислительных системах - А. А. Терзян; А. А. Геворгян; А. Э. Акопян; Л. Т. Оганнисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены параллельные алгоритмы решения нелинейной задачи электромагнитного поля методом конечных элементов. Показано, что для каждой сеточной задачи существует предпочтительное количество параллельных процессоров, при превышении которого процесс ускорения решения задачи резко замедляется. Դիտարկվել են վերջավոր տարրերի մեթոդով ոչ գծային էլեկտրամագնիսական դաշտի լուծման զուգահեռ ալգորիթմներ։ Ցույց է տրվել, որ ամեն մի ցանցային խնդրի համար գոյություն ունի նախընտրելի պրոցեսորների քանակ, որոնց մեծացման դեպքում խնդրի լուծման արագությունը կտրուկ դանդաղում է։ The parallel algorithms for solution of non-linear electromagnetic field problems by finite-element method are considered. It is shown that for every mesh problem a preferable number of parallel processors, the excess of which reduces to decrease of the speed of solution process exists.
Keywords: Technology