Էլեկտրական ցանցում ակտիվ հզորության կորուստների դինամիկայի հետազոտում - Ն. Գ. Աթաբեկյան; Լ. Վ. Սաֆարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է 6…35 կՎ լարման էլեկտրական ցանցերում ակտիվ հզորության բացարձակ և հարաբերական կորուստների կախվածությունը մուտքային ակտիվ հզորությունից: Որոշվել են այդ կորուստների էքստրեմումի կետերը և բերվել է դրանց երկրաչափական մեկնաբանությունը: В электрических сетях 6…35 кВ исследованы зависимости абсолютных и относительных потерь активной мощности от входной активной мощности. Определены точки экстремума этих потерь и приведена геометрическая интерпретация. The dependences of active power absolute and percentage losses on input active power are analyzed for electrical networks of 6…35 kW . The extremum points of the losses are defined and a geometrical interpretation is given.
Keywords: Technology