ՏԵՂԱԿԱՆ ԲԱԶՄԱԲՆՈՒՅԹ ԱՊԱՐԱՓՈՇԻՆԵՐԻ ՀԻՄԱՆ ՎՐԱ ԱՌԱՆՑ ԹՐԾՄԱՆ ԽԵՑԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԲԱՐՁՐՈՐԱԿ ՓՈԽԱՐԻՆԻՉՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ԵՎ ՋՆԱՐԱԿՄԱՆ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆԸ - Ջ. Ա. Գեոդակյան; Օ. Կ. Գեոկչյան; Կ. Տ. Գեոդակյան; Ռ. Վ. Իսրայելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տարատեսակ լեռնային ապարների հիման վրա, որպես կապակցանյութ օգտագործելով նատրիումական հեղուկ ապակու ջրային լուծույթ, պատրաստվել և տարբեր պայմաններում չորանալուց հետո որոշվել են առանց թրծման ստացվող խեցեղենային փոխարինիչների հիմնական հատկությունները: ՈՒսումնասիրվել են նաև ստացված փորձանմուշների ջնարակման հնարավորությունն ու դրանց մեխանիկական հատկությունների վրա մասշտաբային գործոնի ազդեցությունը:
Keywords: Technology