ԵՐԿՀԱՅԵԼԱՅԻՆ ՍՖԵՐԻԿ ԱՆՏԵՆԱՆԵՐԻ ԲՆՈՒԹԱԳՐԵՐԻ ՀԱՇՎԱՐԿԻ ԵՎ ՄՈԴԵԼԱՎՈՐՄԱՆ ԾՐԱԳՐԱՅԻՆ ՓԱԹԵԹԻ ՄՇԱԿՈՒՄ - Վ. Ա. Մինասյան; Ա. Ս. Սարգսյան; Հ. Վ. Աբրահամյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է սֆերիկ երկհայելային անտենաների գլխավոր և երկրորդային հայելիների պրոֆիլների հաշվարկ և մոդելավորում: Կատարված է անտենայի էլեկտրական բնութագրերի հաշվարկ, ինչպես նաև տեսանելիացված է էլեկտրամագնիսական ալիքի տարածումը փոքր և մեծ հայելիների բացվածքներում: Շնորհիվ ստեղծված ծրագրային փաթեթի, հնարավոր է դարձել հաշվարկել և ստանալ կիզակետային տիրույթի չափերը, որը հնարավորություն է ստեղծում որոշել կիզակետում դրվող ճառագայթիչի թույլատրելի առավելագույն չափը և դիրքը` ապահովելով անտենայի բացվածքում հավասարաչափ ամպլիտուդային բաշխվածություն:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology