ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՐՑԱԿՑՈՒԹՅԱՆ ԳՈՐԾԱԿԻՑ ՈՒՆԵՑՈՂ ԻՆՏԵՐՆԵՏ ԿԱՊՈՒՂՈՒ ՄԱԹԵՄԱՏԻԿԱԿԱՆ ՄՈԴԵԼ - Զ. Է. Նավոյան; Հ. Գ. Ալավերդյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է չերաշխավորված (մրցակցության գործակիցը < 1) ինտերնետ կապուղու մաթեմատիկական մոդել: Մոդելի շրջանակներում սահմանված է ինտերնետ ծառայության որակը գնահատող չափանիշը: Հաշվարկված է թույլատրելի բաժանորդների առավելագույն թիվը` հաշվի առնելով որակի չափանիշի շեմային արժեքը: Դուրս է բերված կապուղու զբաղվածության բաշխման խտությունը: Ներկայացված են ինտերնետ կապուղու մրցակցության գործակիցը, ինչպես նաև շահութաբերությունը` որպես ֆունկցիա բաժանորդների քանակից: Ինտերնետ հասանելիության ծառայություններ մատուցող կազմակերպության գործող ցանցի վրա կատարվել է փորձարկում, ստացվել են ինտերնետ կապուղու օգտագործման վիճակագրական տվյալները, որոնց հիման վրա գնահատվել են տվյալ ծառայության թույլատրելի բաժանորդների առավելագույն թիվը և շահութաբերությունը:
Keywords: Technology