ՈՒՂՂԱՆԿՅՈՒՆ ԿՏՐՎԱԾՔՈՎ ԽՈՂՈՎԱԿԱԲԵՏՈՆԻ ԿՐՈՂՈՒՆԱԿՈՒԹՅՈՒՆԸ ԱՌԱՆՑՔԱՅԻՆ ՍԵՂՄՄԱՆ ԴԵՊՔՈՒՄ - Ս. Գ. Եսայան; Հ. Գ. Սահակյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված են առանցքային սեղմող բեռնվածության տակ գտնվող ուղղանկյուն կտրվածք ունեցող խողովակաբետոնի կրողունակության որոշման լաբորատոր փորձարկումներից ստացված տվյալներ, որոնք ցույց են տալիս, որ ուղղանկյուն կտրվածք ունեցող խողովակաբետոնն իր ֆիզիկամեխանիկական հատկություններով չի զիջում կլոր կտրվածքով խողովակաբետոնին:
Keywords: Technology; Building construction