ԿԱՐԾՐ ՀԱՄԱՁՈՒԼՎԱԾՔԵ ԳՈՐԾԻՔԱՆՅՈՒԹԵՐՈՒՄ ՏԻՏԱՆԻ ԿԱՐԲԻԴԻ ԵՎ ԱԶՈՏԻ ՓՈԽԱԶԴՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒՄԸ - Ս. Ո. Վարդանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտված է տիտանի կարբիդի և ազոտի փոխազդման գործընթացը: Առաջարկված է պաշտպանիչ գազային միջավայրում կարծր համաձուլվածքե գործիքանյութերի ջերմաքիմիական մշակման տեխնոլոգիա: Ցույց է տրված, որ կարբոնիտրիդե մաշակայուն շերտ ունեցող գործիքների մաշակայունությունը սովորականների նկատմամբ ավելանում է 1,5…1,6 անգամ, իսկ ԲՀՀ-ի նկատմամբ` 1,8…1,9 անգամ:
Keywords: Technology