ԷՆԵՐԳԻԱՅԻ ՓՈԽԱՆՑՈՒՄԸ ՄԱԳՆԻՍԱԿԱՆ ԴԱՇՏԻ ՄԻՋՈՑՈՎ ԻՆԴՈՒԿՑԻՈՆ ՏԱՔԱՑՄԱՆ ԲԱԶՄԱՇԵՐՏ ԳԼԱՆԱՅԻՆ ՄԱՐՄՆՈՒՄ - Վ. Ա. Տոնոյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է բազմաշերտ համակարգ տարբեր էլեկտրատեխնիկական պարամետրերով (εμ), որոնք փոխվում են թռիչքաձև և նման համակարգերում էլեկտրամագ¬նիսական ալիքի տարածումը: Ստացվում է, որ մի շերտից մյուսը էներգիայի փոխանցման գործակիցը կախված է շերտի հաստությունից, ամբողջ համակարգի պարամետրերից և շերտի էլեկտրատեխնիկական պարամետրերից, ինչպես նաև մագնիսական դաշտի հաճախությունից, ամբողջ համակարգի երկրաչափական չափերից և ձևից:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology