ՀԱՆՔԱՅՆԱՑՎԱԾ ԼՈՒԾՈՒՅԹՆԵՐԻՑ ՑԵԶԻՈՒՄԻ ԵՎ ՍՏՐՈՆՑԻՈՒՄԻ ՍՈՐԲՑԻԱՅԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒՄԸ - Մ. Ա. Սիրականյան; Գ. Ց. Վարդերեսյան; Ն. Կ. Գասպարյան; Ա. Թ. Թորոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է ցեզիումի և ստրոնցիումի սորբցիան բենտոնիտով և բենտոնիտը պղնձի, նիկելի և ցիրկոնիումի ֆերոցիանիդներով մոդիֆիկացված կոմպոզիցիոն սորբենտներով: Հաստատվել է, որ սինթեզված սորբենտները ցեզիումի և ստրոնցիումի նկատմամբ ցուցաբերում են ընտրողական սորբցիոն հատկություն, որը հնարավորություն է տալիս կորզել ռադիոնուկլիդները հանքային նյութեր պարունակող ջրերից:
Keywords: Technology